Justificació del projecte
Tot i l’evolució elevada del sector tecnològic arreu del món, en els últims tres anys, el mercat TIC al nostre país ha patit un retrocés, reduint la seva xifra de negoci al voltant d’un 8% i un descens del 24% en la facturació global. Actualment, i prenent de referència les dades de l’any 2014, la tendència s’ha invertit i mostra un lleuger creixement. Segons l’informe Infojobs-ESADE, les TIC són de les professions més demandades en l’actualitat, i també ho seran en un futur. Alhora, la Comissió Europea apunta que l’any 2020 hi haurà fins a 900.000 llocs de treball per a professionals de la tecnologia que quedaran vacants.
En aquest marc, les companyies (siguin tecnològiques o no) que atorguen una major importància a les TIC dins el dia a dia de les seves organitzacions i dins el seu plantejament estratègic, tenen un major índex de creixement. Per això, les empreses que vulguin mantenir la seva eficiència en un mercat globalitzat i competitiu com l'actual, han de disposar de professionals amb les competències i habilitats necessàries per aconseguir l’excel·lència, que, a més, han de mantenir-se actualitzats per a donar resposta a les demandes d’una societat en continua evolució. El desenvolupament professional continu a través de la formació esdevé un factor clau i crític.
El ritme i les demandes de la societat actual necessiten espais de formació més evolucionats que permetin als professionals prendre el pols del seu aprenentatge, adaptant-lo al seu ritme professional i personal. La nostra forma d'aprendre ha canviat i l'e-learning és la resposta per a les companyies que decideixen invertir en el seu futur.
ELEXPERIENCES ofereix una experiència global i personalitzada en el sector de l’educació a distància, presentant serveis integrals i a demanda en qualsevol fase del procés i adaptant-se a les necessitats del client.
Impacte per a la cambra de comerç
La implementació d’una plataforma d’elearning comportarà beneficis per a la Cambra de Comerç a curt, mig i llarg termini.
Impactes directes:
Derivats de per la pròpia implantació i funcionament de la plataforma educativa i recauen en àrees i processos concrets de l’organització:
- Increment dels ingressos per serveis de formació: La Cambra de Comerç es finança a través de les quotes dels seus membres; aquestes varien en funció dels serveis prestats i del tamany de l’empresa, entre d’altres variables. Les activitats formatives constitueixen uns ingressos variables que presumiblement es veuran incrementats en tant que s’oferiran formacions a mida i a demanda de les empreses membres de l’entitat. Les formacions a mida i online redueixen despeses.
- Fidelització dels clients (socis de la Cambra): La formació entesa com a servei de valor afegit prestat al client esdevé un factor de fidelització habitual, més encara quan aquesta suposa el compliment de les expectatives del client amb experiències de formació riques, pràctiques i contextualitzades.
- Màrqueting 2.0: les xarxes socials esdevenen una eina crucial per al màrqueting en l’actualitat ja que permeten conèixer als nostres clients i oferir-los productes personalitzats; a més a més, faciliten la possibilitat no només de comercialitzar productes o serveis sinó d’impactar tant en clients habituals com a clients potencials a través de les connexions dels primers i de les impressions globals generades.
- Increment del prestigi de l’entitat com a referent en la formació empresarial oferint formació de qualitat que impacta en la productivitat.
Impactes indirectes
Recauen en els que reben els serveis a través de la plataforma educativa (socis de la cambra), la formació de manera general permet a les empreses:
- Increment de la capacitació i competència dels seus treballadors, en nous coneixement o en l’aprofundiment o consolidació de coneixements previs. Les empreses han d’entendre la formació continuada dels seus treballadors com una inversió en professionals més capacitats que podran desenvolupar les seves tasques de manera més eficient i alhora els comprometrà amb l’organització.
- Increment de la competitivitat: la formació permet adquirir un avantatge competitiu o factor diferencial sobre empreses del mateix sector, tant pel factor d’actualització constant, com de qualitat dels serveis prestats.
- Obertura de mercat: Mitjançant la formació poden arribar a nous sectors, sigui per la via d’oferir nous serveis, com per la millora de la comunicació a través de l’idioma o de la tecnologia.